Скільки коштуватиме долар: експерти спрогнозували вплив воєнного стану на курс гривні

196
0
TEILEN

Експерти не очікують істотного впливу військового стану на курс гривні. Курс гривні в Україні до кінця року становитиме близько 29 доларів
Введення воєнного стану в ряді областей України не матиме істотного впливу на валютний ринок країни, і курс гривні до долара до кінця року становитиме близько 29 грн/дол., як і прогнозувалося раніше.
Читайте також Воєнний стан поки не обмежує економічну діяльність в Україні – Мінекономрозвитку
Таку думку висловили опитані УНІАН експерти, коментуючи зниження курсу гривні на валютному ринку України на тлі новин про введення в країні воєнного стану.
Зокрема, старший аналітик «Альпарі» Вадим Іосуб зазначив, що основна фаза зростання вартості валюти вже позаду, і на «сірому» ринку вранці у вівторок відбувалося навіть невелике зниження долара до рівнів понеділка.
За його словами, стрибок курсу має під собою психологічні причини і в найближчі дні сповільниться, оскільки формат прийнятого рішення про військовий стан не перешкоджає здійсненню економічної та зовнішньоекономічної діяльності, не створює перешкод для продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом, а також голова держави дав гарантії, що воєнний стан не перешкодить проведенню виборів.
«Основний сценарій до кінця року – загострення відносин, «гарячої» фази конфлікту не буде.

Continue reading...