Новини України сьогодні 29 січня 2019 – новини України і світу

314
0
TEILEN

Головні новини України та світу сьогодні 29 січня 2019. Новини України та новини світу 29.01.2019, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Президент України Петро Порошенко врешті оголосив свої наміри брати участь у майбутніх президентських виборах. ГПУ так і не побачила кримінального правопорушення у „акваріумній справі“ проти очільника САП Назара Холодницького. Стан в’язня Кремля Павла Гриба є надкритичним. Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут. Такими були головні новини вівторка, 29 січня, в Україні та світі
Чинний президент України Петро Порошенко нарешті офіційно оголосив про свій намір балотуватися на другий термін. У прийдешніх виборах, запланованих на 31 березня, він братиме участь як самовисуванець.
Своє рішення Порошенко пояснив „почуттям відповідальності“. Нинішній гарант також попросив у виборців мандат на те, аби „завершити побудову сильної успішної держави2.
Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими і прийдешніми поколіннями спонукало мене ухвалити рішення кандидувати ще раз на посаду президента України, – сказав Порошенко на форумі „Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом“.
У Порошенка сьогодні було людно. Серед гостей – глава ПЦУ Епіфаній (нагадаємо, що Тимошенко був Філарет, який дякував Порошенкові), а ще – Віктор Ющенко. Завітали нардепи з фракції „Блок Петра Порошенка“, з групи „Воля народу“, члени Кабміну – Гройсман, Супрун, Омелян, а також – Борис Філатов та Дмитро Ярош.
На форум прийшов і видавець Іван Малкович, письменник Юрко Винничук, акторка Ірма Вітовськ, художник Олександр Ройтбурд. Співав для них усіх Тарас Чубай.
Деякі політики-прихильники чинного Президента потішили присутніх своїми заявами. Так, генеральний прокурор України Юрій Луценко почав свій виступ зі слів, що Закон забороняє йому як Генпрокурору агітувати за кандидатів у президенти від будь-якої політичної сили. Однак очільник Гепрокуратури відразу ж пояснив свої слова любов’ю до України.
„Законодавство забороняє мені агітувати за кандидатів у Президенти і я цього робити не буду. Чому ж я тут?… Головна причина – це те, що я люблю свою Україну“, – сказав він.

Continue reading...