В Карпатах з гори Піп Іван спустили двох туристів з обмороженням і тіла загиблих

299
0
TEILEN

Трагічний похід групи туристів на гору Піп Іван у Івано-Франківській областіще не завершився. 23 лютого рятувальники приступили до евакуації учасників групи. Прес-служба ДСНС…
Трагічний похід групи туристів на гору Піп Іван у Івано-Франківській областіще не завершився. 23 лютого рятувальники приступили до евакуації учасників групи. Прес-служба ДСНС в Івано-Франківській області детально описала рятувальну операцію, яка триває досі.
Як відомо, 22 лютого о 20 год 30 хв. у спеціалізованій пошуково-рятувальний загін звернулася група туристів з 8 осіб, які потрапили в біду. Вони рухалися на гору Піп Іван Чорногірський, проте потрапили в складні погодні умови, до яких виявилися не готові. Температура повітря різко знизилася з 7 до – 14, вітер сягав 30 м/сек, що посилювало відчуття холоду, сніговий покрив у цих місцях сягає 1,5 – 2 м – навіть кваліфіковані лижники в таких умовах можуть розгубитися.
насилу, разом з найшли їх рятувальниками, група дісталася на рятувальний пост на горі Піп Іван, але вже з безповоротними втратами: дві людини померли від обмороження.

Continue reading...