Порошенко запропонував частково відкрити інформацію щодо оборонного замовлення

205
0
TEILEN

Водночас президент уточнив, що відомості про новітні розробки і сучасні технології мають і надалі охоронятися державою.
Президент Петро Порошенко повідомив про плани ініціювати зміни в законі для уникнення надмірного засекречування інформації щодо оборонного державного замовлення. Про це він заявив у середу, 6 березня, на засіданні Ради нацбезпеки і оборони, яке присвячене питанням забезпечення оборонно-безпекового сектора озброєнням і військовою технікою.
„Маємо ініціювати зміни у законодавчі акти для уникнення надмірного засекречування інформації щодо оборонного держзамовлення. Закупівлі старої, переважно радянської зброї та боєприпасів також можуть бути переважно відкритими. Вимагаю забезпечення конкурентних процедур у закупівлях“, – наголосив Порошенко.
Водночас він уточнив, що відомості про новітні розробки і сучасні технології мають і надалі охоронятися державою.
Як повідомлялося, 4 березня президент Петро Порошенко доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олександру Турчинову підготувати на середу, 6 березня, засідання щодо реформування державного концерну „Укроборонпром“ та посилення прозорості його діяльності.
Нагадаємо, журналісти програми «Наші гроші» оприлюднили інформацію про те, що особи з оточення президента нібито заробляли на поставках російських запчастин до військової техніки.

Continue reading...