Зв'язок із затриманим в Єгипті українським капітаном танкера Sea Shark перервано – активісти

275
0
TEILEN

З капітаном судна Sea Shark – громадянином України Віталієм Нестеренком, затриманим військовими Єгипту за порушення кордону, перервано зв’язок. Пізно увечері 25 травня надійшла інформація про те, що частина екіпажу танкера разом з українським капітаном звільнена і відправлена до готелю.
З капітаном судна Sea Shark – громадянином України Віталієм Нестеренком, затриманим військовими Єгипту за порушення кордону, перервано зв’язок.
Читайте такожЄгипет відмовив консулу України у відвіданні моряків з судна Sea Shark – МЗС
Про це кореспонденту УНІАН повідомив керівник проектів благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль» (Одеса) Андрій Шевченко. За його словами, завтра очікується повернення п’яти моряків з команди танкера Sea Shark, який з вантажем нафти з грудня 2018 року утримувався військовими Єгипту. При цьому вдень у неділю в організацію надійшло повідомлення, що зв’язок з капітаном перерваний.
«Буквально щойно надійшла інформація, що у капітана екіпажу – громадянина України – вилучено мобільний телефон. Зв’язок з ним перервано…», – сказав Шевченко.
Він пояснив, що в складі екіпажу – 31 особі, серед яких 17 українців, двоє кримських моряків, 11 громадян Індії, Філіппін і Шрі-Ланки, а також – громадянин Азербайджану.
Як зазначив Шевченко, зусилля для звільнення моряків об’єднали, зокрема, посольство України в Єгипті, співробітники консульської служби України, а також дипломатичні відомства країн, чиї представники були в екіпажі.

Continue reading...