Новини України сьогодні 21 травня 2019 – новини України і світу

231
0
TEILEN

Головні новини України та світу сьогодні 21 травня 2019. Новини України та новини світу 21.05.2019, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Володимир Зеленський розпустив ВР, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня. Глава держави призначив собі радників та оновив верхівку АП – главою став юрист Коломойського Андрій Богдан. Але це ще не всі призначення – замість Муженка Генштаб очолить Руслан Хомчак. Тим часом чиновники часів Януковича повертаються. Такими були головні новини вівторка, 21 травня, в Україні та світі.
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України. Дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня.
Про це новий гарант домовився на зустрічі із лідерами фракцій, а наміри свої озвучив ще під час інавгурації.
Указ про розпуск Верховної Ради
Окрім того, за проханням глави держави 22 травня відбудться позачергове засідання парламенту, там внесуть змін до закону про вибори народних депутатів.
Про що ще домовились лідери фракцій із Зеленським на зустрічі:
Дургий день офіційного президентства Зеленського багатий не лише історичними указами, але й важливими призначеннями.
Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади голови Генштабу України та призначив на цю посаду Руслана Хомчака. Він працював в Генштабі під керівництвом Віктора Муженка, а у 2014-му він керував операцією військових в Іловайську.
Очільником Адміністрації Президента став радник глави держави та водночас юрист олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан.

Continue reading...