Підписаний закон про мову, гривня різко подешевшала, дівчата зможуть вступати до військових ліцеї: підсумки дня

277
0
TEILEN

Підписаний закон про мову, гривня різко подешевшала, дівчата зможуть вступати до військових ліцеї| СЬОГОДНІ
11 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув, двоє були поранені, повідомив прес-центр Операції об’єднаних сил.
Президент України підписав закон про мову при цьому він наголосив на винятковій збалансованості закону „Про функціонування української мови як державної“.
Сім проектів постанов щододати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського розглянув регламентний комітет Верховної Ради і рекомендував парламенту голосувати по кожному з них. Загалом проектами пропонувалося провести інавгурацію в різні дати, починаючи з 17 травня і до кінця місяця.
311,4 тисяч безробітних було офіційно зареєстровано в квітні, що на 29,3 тисяч менше, ніж у березні. За даними Держстату, кількість вакансій становила 90,8 тисяч (березні 100 тисяч), а навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію – 3,0 (в березні – 3,0).
Почати набір дівчат у військові ліцеї вже в 2019 році дозволив Кабінет міністрів.
Послабив на 21 копійку до 26,37 гривень за долар національну валюту Національний банк на 16 травня порівнянно з попереднім банківським днем, 15 травня.
З 1 серпня 2019 року ввів спеціальнемито Кабінет міністрів на товари з РФ, яке буде стягуватися незалежно від інших зборів. „Проектом постанови ми також встановлюємо з 1 квітня 2019 року на ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ, незалежно від інших видів мита, впровадження спеціального мита у відсотках від митної вартості товарів“, – сказав перший віце-прем’єр Степан Кубів.

Continue reading...