Коронавірус в Україні: майже у всіх областях виявлено нових інфікованих

307
0
TEILEN

За добу заразилися коронавірусом в Україні 476 осіб.
Тільки в Черкаській області за добу немає нових заражених
Послаблення коронавирусу відбувається в Україні і світі. Влада країни ввела адаптивний карантин і планує зняти поступово усі обмеження протягом місяця, а у світі порахували збитки, завдані пандемією. Детальніше про COVID-19 в Україні і світі 21 травня – в матеріалі РБК-Україна.
Важливо:
Статистика захворюваності в Україні
В Україні за добу зафіксовано 476 випадків інфікування, померли від ускладнень інфекції 15 українців, 272 одужали.
Під час карантину в Україні померли від ускладнень 579 громадян країни, одужали 6227 з 19706 хворих.
Найбільша кількість хворих за добу зафіксовано у Рівненській, Київській, Чернівецькій областях та Києві. Напередодні мер міста Віталій Кличко повідомив про 3 спалахи захворювання у двох гуртожитках та Центрі соціально-психологічної реабілітації. Також про спалах коронавирусу у психоневрологічному інтернаті повідомили у Мукачево.
Жодного нового випадку не зафіксовано у Черкаській області.
Загальна статистика по регіонах:
Адаптивний карантин в Україні
Кабінет міністрів продовжив карантин в країні до 22 червня. Йдеться про адаптивний карантин, заявив прем’єр-міністр Дмитро Шмигаль. За умови виконання протиепідемічних заходів в регіонах з 22 травня допускається відкриття дитячих садків і запуск громадського транспорту. Крім того, з 25 травня дозволяється відкриття метрополітену у Києві, Харкові та Дніпрі. „Міжобласні перевезення ми поки не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити“, – сказав Шмигаль. Ситуацію з пояснив президент Володимир Зеленський. Він поінформував, що готові до відновлення транспортного сполучення між областями тільки 6 регіонів. Також голова держави висловив сподівання, що усі карантинні обмеження будуть зняті протягом місяця. „За місяць ми зможемо вийти з усіх етапів коронавірусу, якщо не буде другої хвилі, тому що першу хвилю ми пройшли“, – сказав Зеленський.

Continue reading...