Керував фейковим органом: діяльність Корбана має перевірити контррозвідка, – військовий експерт

127
0
TEILEN

Array
„Штаб ради оборони Дніпра“, яким нібито керував бізнесмен, не передбачений українським законодавством. Попри це, Корбан мав доступ до військової таємниці та самовільно розпоряджався коштами міського бюджету.
Геннадій Корбан керував фейковим „Штабом ради оборони Дніпра“, існування якого не передбачене законом. Представляючи псевдоорган, бізнесмен мав доступ до інформації, яка становить військову таємницю. Про це йдеться у колонці військового експерта, волонтера Олександра Куліковського.
„Створення Рад оборони в умовах воєнного стану передбачає стаття 14 закону „Про оборону України“. Рада оборони, згідно з документом, – це орган, що керує „виконанням на відповідній території заходів щодо оборони України“. Такі органи, як визначив законодавець, можуть створюватися обласними державними адміністраціями, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, а також державними адміністраціями міст зі спеціальним статусом – Києва та Севастополя. Як бачимо, у цьому переліку немає обласних центрів, зокрема Дніпра“, – зазначив Куліковський.Мерія Дніпра сама викрила у себе брехню, – Куліковський
Експерт розповів, що „Раду оборони Дніпра“ утворив своїм розпорядженням мер Дніпра Борис Філатов.

Continue reading...