Мультимільйонер у 25 років: що відомо про нового прем’єра Британії Ріші Сунака

99
0
TEILEN

Хто такий Ріші Сунак. Що відомо про прем’єра Британії Ріші Сунак та його біографія – читайте у матеріалі
Новим прем’єр-міністром Великої Британії став 42-річний Ріші Сунак. Він офіційно обійняв посаду після аудієнції у короля Чарльза III у Букінгемському палаці у вівторок, 25 жовтня.
За протоколом, спершу король прийняв відставку Ліз Трасс, а потім зустрівся із Сунаком та попросив його сформувати уряд.
У своїй промові як прем’єр-міністр Сунак сказав, що за основу на порядок денний свого уряду він поставить “економічну стабільність і впевненість”, але визнав, що “попереду будуть важкі рішення”.
Про перемогу Сунака у перегонах за лідерство консерваторів та крісло прем’єра стало відомо напередодні, 24 жовтня. За кілька хвилин до оголошення результатів про свій вихід з боротьби заявила Пенні Мордонт.
Тоді голова комітету Консервативної партії 1922 року сер Грем Брейді офіційно оголосив про те, що Сунак стане новим лідером Консервативної партії та очолить уряд.
За останні 200 років Сунак став наймолодшим прем’єр-міністром в історії Британії.
Батьки Сунака приїхали до Великої Британії зі Східної Африки. Обидвоє – індійського походження. Сам він народився вже в Саутгемптоні 1980 року.
Батько Сунака був сімейним лікарем NHS (національної служби здоров’я), а мама володіла власною аптекою.
Вперше до британського парламенту Ріші Сунака обрали у 2015 році й переобирали у 2017 та 2019 роках.
– Мені пощастило зробити успішну кар’єру у бізнесі. Я став співзасновником великої інвестиційної фірми, яка працює з компаніями від Силіконової долини до Бангалору. Потім я використав цей досвід, щоб допомогти невеликим та заповзятливим британським компаніям успішно розвиватися. Від роботи в крихітній аптеці моєї мами до мого досвіду створення великого бізнесу, я на власні очі бачив, як політики мають підтримувати вільне підприємництво та інновації, щоб забезпечити наше майбутнє процвітання, – розповідає Ріші Сунак.
Кандидат на посаду прем’єра навчався у Вінчестерському коледжі, Оксфордському університеті та Стенфордському університеті.

Continue reading...