Байден – Зеленському: Україна ніколи не залишиться наодинці – DW – 22.12.2022

80
0
TEILEN

США підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно, а єдність союзників є непохитною, запевнив Джо Байден під час брифінгу з Володимиром Зеленським у Білому домі.
Президент США Джо Байден під час спільного брифінгу зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським у Білому домі у середу, 21 грудня, пообіцяв, що його країна підтримуватиме Україну у війні „стільки, скільки буде потрібно“. Адже президент РФ Володимир Путін, за словами Байдена, „не має наміру припиняти цю жорстоку війну“.“Ми всі знаємо, що поставлено на карту“
Україна „ніколи не залишиться наодинці“ у цій війні, запевнив Зеленського глава Білого дому. „Боротьба України є частиною чогось набагато більшого“, – висловив переконання Байден.
Він також запевнив, що що він „зовсім не турбується“ щодо збереження міжнародної коаліції на підтримку України, і що він ніколи не бачив НАТО або Європейський Союз більш згуртованими, ніж тепер. „Ми всі знаємо, що тут поставлено на карту, а наші європейські партнери – тим паче. Йдеться про те, що ми ніколи не бачили великого вторгнення в європейську країну з часів Другої світової війни. І вони не бачать жодних ознак того, що Путін має намір щось зробити, щоб це змінити, якщо тільки ми не будемо чинити опір. А ми допомагаємо чинити опір українцям. Ми всі знаємо, що поставлено на карту. Сама ідея суверенітету, Статут ООН“, – сказав президент США.Про військову допомогу
Під час брифінгу Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,85 мільярда доларів, включаючи ЗРК Patriot. „Знадобиться деякий час, щоб завершити необхідну підготовку для роботи з системою, але ракети Patriot будуть найважливішим активом для оборони України“, – сказав Байден. Окрім того, пакет допомоги, за словами американського лідера, охоплює як безпосередню передачу необхідного Україні обладнання, так і контракти на постачання боєприпасів, які Україні знадобляться в майбутні місяці для її артилерії, танків, ракетних установок.

Continue reading...