Війна в Україні. Оперативна інформація на ранок 13 грудня

161
0
TEILEN

Сили оборони відбивали атаки в районах 16 н.п.; росіяни завдавали ракетних ударів по інфраструктурі, з РСЗВ вбили мирних мешканців; на Херсонщині ворог здійснює.
Сили оборони відбивали атаки в районах 16 н.п.; росіяни завдавали ракетних ударів по інфраструктурі, з РСЗВ вбили мирних мешканців; на Херсонщині ворог здійснює ротацію; рашисти влаштували військові шпиталі у пологовому будинку, в дитячому санаторію.
Про це повідомляється в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 06.00 13.12.2022 – розпочалася 293 доба російського широкомасштабного вторгнення.Загалом
Російські окупанти продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти нашої держави, не припиняють завдавати удари по об’єктах цивільної інфраструктури та помешканнях мирного населення на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.
Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. На інших напрямках ворог намагається стримувати дії підрозділів Сил оборони України, здійснює обстріли позицій українських військ та цивільних об’єктів вздовж усієї лінії зіткнення, проводить інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій.Окупанти атакували на Луганщині та Донеччині
За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Червонопопівка й Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ, Авдіївка й Мар’їнка Донецької області.росія продовжує терор
Протягом доби противник завдав 7 ракетних ударів, 5 з яких – по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області, а також здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по місту Херсон. Є втрати серед мирних жителів.
Залишається загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури на всій території України.
Ситуація на окремих напрямках:
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
За минулу добу ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів: Середина-Буда та Рясне Сумської області, а також Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Чугунівка, Амбарне, Дворічна, Кам’янка Харківської області.

Continue reading...