Нарощування темпу наступу ЗСУ біля Сватового та ворожі штурми під Бахмутом: карти боїв

94
0
TEILEN

Ситуація на фронтах на різних напрямках в Україні, воєнна обстановка та нові карти бойових дій – в аналітиці ISW
Українські військові продовжують контрнаступальні дії в районі Сватового та Кремінної, де російські окупанти намагаються перешкодити просуванню ЗСУ, а в Донецькій області не припиняються запеклі бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках.
Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані Інституту вивчення війни (ISW).
Російські джерела стверджували, що 14 грудня українські сили продовжували контрнаступні операції у напрямку Сватового. РосЗМІ „РИА Новости“ стверджувало, що війська РФ регулярно відбивали атаки ЗСУ у напрямку Сватова в останні дні. Російський „воєнкор“ повідомляв, що українські сили намагаються прорватися до траси Р-66 (Сватове – Кремінна) в районі Сватового та підтримують оборону в Новоселівці Луганської області (14 км на північний захід від Сватового). Також російський блогер стверджував, що резерви ЗСУ з Харкова та Чугуєва дозволяють українським силам продовжувати нарощувати темп контрнаступних операцій у напрямку до Сватового.
Російські джерела стверджували, що 14 грудня українські сили продовжували контрнаступальні операції у напрямку Кремінної. У Міноборони РФ заявляли, що російські сили зірвали атаки ЗСУ в районі Кремінної та Площанки (16 км на північ від Кремінної) і нібито знищили українські розвідувальні групи в районі Торського (14 км на захід від Кремінної) та Діброва (5 км на південний захід) від Кремінної)
За словами російського „воєнкора“, поточні брудні погодні умови в районі Кремінної не дозволяють українським силам використовувати легку техніку. Російський військовий блогер також стверджував, що сильно укріплені російські лінії фронту, посилені мобілізованим персоналом, не дозволяють мобільним групам ЗСУ прорватися через оборонні позиції окупантів у районі Кремінної. Джерело, пов’язане з БАРС-13 (Російський бойовий резерв), попередило, що ЗСУ зможуть перехопити ініціативу, якщо візьмуть Кремінну.
У Генштабі ЗСУ 14 грудня повідомили, що в ніч з 12 на 13 грудня українські війська завдали удару по району зосередження російських військ поблизу Новоайдара Луганської області (58 км на південний схід від Кремінної), внаслідок чого загинули понад 15 військовослужбовців РФ.
Російські війська 14 грудня продовжували завдавати контрудари в районах Сватове та Кремінна. Як поінформували в Генштабі ЗСУ, українські війська відбили атаки загарбників на північний захід від Сватового в районі Гряниківки Харківської області (51 км на північний захід від Сватового) та Новоселівського. Російський блогер заявив, що війська РФ відтіснили українські сили до околиць н.п. Новоселівське. Інший російський „воєнкор“ стверджував, що війська РФ також намагалися просунутися у бік Стельмахівки в Луганській області (15 км на північний захід від Сватового).
Також російські блогери розповідали, що війська РФ намагалися просунутися у напрямку Макіївки (21 км на північний захід від Кремінної) і продовжували проводити контратаки в районі Кремінної, щоб стримувати дії українських сил.

Continue reading...