Росія: Шойгу пропонує підвищити граничний вік призову до армії і збільшити чисельність збройних сил РФ

109
0
TEILEN

Міністр оборони Росії також запропонував посилити угруповання військ на північному заході РФ, пояснивши це «прагненням НАТО наростити військовий потенціал поблизу російських кордонів»
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу запропонував підвищити вік призову до армії на строкову службу з 18 до 21 року, а граничний вік призову до 30 років. Про це він заявив на колегії відомства 21 грудня.
Шойгу заявив про плани «забезпечити можливість за бажанням громадян вступати на військову службу за контрактом або бути призваним з першого дня приходу на службу». Також Шойгу запропонував збільшити чисельність збройних сил Росії до 1,5 мільйона осіб, зокрема військовослужбовців-контрактників до 695 тисяч осіб.
Шойгу заявив, що це потрібно для «гарантованого вирішення завдань щодо забезпечення військової безпеки». Наразі штатну чисельність збройних сил Росії, згідно з указом президента Володимира Путіна, визначено в 1 150 628 осіб. При цьому Шойгу не говорив ані про додатковий призов по мобілізації, ані про збільшення терміну служби.

Continue reading...