Верховний комісар ООН з прав людини звинувачує владу Ірану у вбивствах

160
0
TEILEN

Верховний комісар ООН з прав людини звинувачує уряд Ірану у вбивствах громадян, затриманих за протести
В Організації Об’єднаних Націй виступили зі звинуваченнями на адресу влади Ірану у порушенні міжнародного права в області прав людини, використанні кримінального переслідування та страти для покарання протестувальників, щоб тримати населення у страху та придушити інакодумство.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на оприлюднену на сайті Організації заяву Верховного комісара ООН з прав людини Фолькера Тюрка.
Він зазначив, що чотири особи, які брали участь у нещодавніх демонстраціях у цій країні, були страчені за останній місяць після прискорених судових процесів, які „не відповідали мінімальним гарантіям справедливого судового розгляду та належної правової процедури, необхідним міжнародним правом в області прав людини, обов’язковим для Ірану, що робить їх страти рівносильними довільного позбавлення життя“.
„Використання кримінальних процедур як зброя для покарання людей за здійснення своїх основних прав – наприклад, за участь у демонстраціях або їх організацію – рівносильне вбивству, санкціонованому державою“, – сказав Тюрк.

Continue reading...