Розмова Ердогана з путіним. Які ігри ведуть Туреччина з кремлем і до чого готуватися Україні

117
0
TEILEN

Туреччина у власних інтересах продовжує активно просувати тему перемовин Києва і москви, каже експертка Яхно-Бєлковська
Експерти пояснили деякі кулуарні мотиви телефонної активності Анкари з москвою і теми „перемир’я“ на Різдво
Чергова риторика президента Туреччини Ердогана про припинення бойових дій в Україні обумовлена двома факторами — глобальним та особистісним, який стосується підходу безпосередньо турецького лідера до війни. Тому Анкара і продовжує активно використовувати тему деескалації в контексті можливого діалогу Києва і москви, виходячи зі своїх прагматичних міркувань.
Таку думку „Телеграфу“ висловила політолог Олеся Яхно-Бєлковська, коментуючи останню телефонну активність турецького лідера і очільника рф.
Зазначимо, як повідомила турецька сторона, серед тем, які обговорювали лідери двох країн, була і війна в Україні. Крім того, Ердоган не упустив можливості вчергове наголосити на потребі відновлення переговорного процесу між ворогуючими країнами, а також закликав путіна до „справедливого рішення“ щодо України. Також Ердоган виступив з пропозицією до рф про одностороннє припинення вогню.
У свою чергу в кремлі спочатку в своєму агресивному стилі інтерпретували цю розмову, а потім стало відомо, що путін неочікувано доручив шойгу ввести „різдвяне перемир’я“ вздовж всієї лінії зіткнення з 12:00 6 січня по 24:00 7 січня.
„Перша складова — загальна глобальна — полягає у тому, що всі на даний момент в світі, включаючи Україну і росію, розуміють, що до миру ще далеко.

Continue reading...