США озвучили деталі найбільшого пакету військової допомоги Україні

138
0
TEILEN

«Українці не перестають дивувати своєю здатністю адаптуватися до викликів» – Джон Кірбі
Сполучені Штати продовжують рішуче підтримувати Україну та європейських союзників і партнерів, оголосивши про нову військову допомогу на суму понад 3,75 мільярда доларів. Про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій 6 січня.
Допомога Україні надходитиме за двома програмами, зазначив у заяві держсекретар США Ентоні Блінкен.
Військова допомога на суму в 2,85 мільярда доларів із запасів Міністерства оборони США буде негайно надана Україні, а допомога на 225 мільйонів доларів, яка надходитиме із фонду Іноземного військового фінансування, буде спрямована на нарощування довгострокового потенціалу та підтримки модернізації української армії.
Також допомога на суму в 682 мільйони доларів буде спрямована європейським союзникам та партнерам, аби заохотити їх надавати військову підтримку України та компенсувати пожертвування військового обладнання.
Допомога на суму в 2,85 мільярда доларів є вже 29-м пакетом військової допомоги в рамках повноважень президента США. Він є найбільшим з попередніх, санкціонованих адміністрацією президента Джо Байдена з серпня 2021 року.
До нього увійшли 50 броньованих машин піхоти Bradley (Бредлі), протитанкові ракети, боєприпаси, бронетранспортери, самохідні гаубиці, артилерійські снаряди, мінометні міни, ракети RIM-7 для протиповітряної оборони, 4000 авіаційних ракет Zuni, снайперські гвинтівки, кулемети, боєприпаси до гранатометів та стрілецької зброї, прилади нічного бачення та оптика, інше спорядження.

Continue reading...