"Україна переможе у війні": військові та політики емоційно привітали з Днем Соборності

127
0
TEILEN

Array
Сьогодні, 22 січня, український народ відзначає дуже важливе свято для нашої держави – День Соборності України. У цей день українці традиційно створюють „живий ланцюг“, щоб показати неподільність країни.
Вже майже рік, як Україна разом з усім цивілізованим світом демонструє дивовижну консолідацію та єдність у протистоянні агресору. 24 Канал зібрав теплі привітання зі щирими побажаннями від українських захисників, посадовців та держустанов країни.Історія цього дня: що відомо про День Соборності України
22 січня 1918 року прийняли IV Універсал УЦР, який проголосив повну незалежність Української Народної Республіки. Вже у 1919 році цього ж дня був підписаний Акт Злуки ЗУНР та УНР.
Подія стала знаковою в історії боротьби України за незалежність. Хоч державі й не судилося у той час втримати свою суверенність, цей історичний момент подарував українцям віру у те, що вони можуть створити незалежну державу.
Відтепер воєдино зливаються віками відірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина та Угорська Україна) та Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися споконвічні мрії, якими жили та за які вмирали найкращі сини України. Відтепер є єдина незалежна Українська Народна Республіка,
– мовилося в Акті Злуки. До слова, цікавим фактом є те, що „Передвступний договір“ до Акту Злуки представники ЗУНР та УНР підписали 1 грудня 1918 року у 6-місному вагоні поїзда на залізничній станції у Фастові. Про цей цікавий факт розповіли в Укрзалізниці й додали, що сьогодні, як і понад століття тому, поїздами до України приїжджають світові політики, а вагони й вокзали досі слугують місцями міжнародних зустрічей та ухвалення важливих для перемоги рішень.
У 1990 році з нагоди 71 річниці проголошення Акту Злуки українці провели першу масштабну антирадянську акцію – утворили „живий ланцюг“ від Львова до Києва. Це стало символічним кінцем СРСР і лише початком єднання українців.
Офіційно День Соборності України закріпили як державне свято у 1999 році. Відтоді українці традиційно утворюють „живий ланцюг“ як знак, що ми тримаємося разом.“Єдина, бо сильна. Сильна, бо єдина“: привітання президента України
Головне – не припиняти боротьбу. Тоді єдину, сильну і незалежну державу буде відновлено.
Втім, якщо не досягти справжньої єдності, – свободу буде втрачено. Президент України Володимир Зеленський 22 січня у своєму відеозверненні привітав непоборний український народ із Днем Соборності.
Глава держави наголосив, що війна неймовірно консолідувала суспільство.

Continue reading...