Митрополит Павло готовий бити за Лавру: від Бога чи ірода прокльони за виселення УПЦ МП

112
0
TEILEN

Array
Виселення УПЦ МП з Києво-Печерської лаври – процес складний, адже братія цієї церкви перебувала там понад 35 років. Ченці заявили, що нікуди йти не збираються, а їх очільник – митрополит Павло Лебідь буквально з кулаками готовий боротись за святиню.
Про кулаки – ми не перебільшуємо. Паша „Мерседес“ спершу погрожував, що „сльози ченців не впадуть на землю, а впадуть на голову тим, хто це рішення прийняв“, а потім перейшов від слів до дій – погрожував палкою журналістам та почав штовханину. 24 Канал зібрав головне про „християнську“ поведінку митрополита. „Візьму палку і поб’ю усі ваші фотоапарати“
30 березня, коли ченців у Лаврі вже мало б не бути, на території святині відбулись перші сутички. Паша „Мерседес“, був у супроводі священників, які розштовхували журналістів ліктями.
Я зараз візьму палку і поб’ю усі ваші фотоапарати. Я не погрожую, це ти погрожуєш,
– сказав він, звертаючись до журналістів.
Паша „Мерседес“ погрожує побити палкою: відео
Згодом фотокореспондент закликав Павла сказати, що Росія напала на Україну. На цьому один зі священників розвернувся до журналіста та порвав йому провід до техніки.
Ба більше, митрополит УПЦ МП штовхнув журналістку телеканалу Еспресо.
„Я вас не запрошував. Я не хочу спілкуватись. Це не державна установа, і я не державна людина“,
– сказав Павло.
Митрополит Павло штовхнув журналістку: відео Поліція відкрила кримінальне провадження
Представники ЗМІ звернулися до поліції із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. І того ж дня поліція Києва розпочала кримінальне провадження.
Санкція статті передбачає штраф, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.Чому власне стались сутички
Тут відразу важливо зауважити, що на території Лаври 30 березня уже не мало б бути представників УПЦ МП. Оскільки 29 березня – вони мали звільнити всі приміщення, які орендували у Києво-Печерській лаврі.

Continue reading...