Продовження наступу РФ на Донбасі свідчить, що Путін все ще хоче перемогти в затяжній війні – ISW

79
0
TEILEN

«Впертість Путіна в цих наступальних операціях, втім, може мати сенс у затяжному конфлікті, протягом якого західна підтримка України ослабне або закінчиться»
Президент Росії Володимир Путін не планує погоджуватися на переговори, попри військові невдачі в Україні – про це йдеться в останньому звіті Інституту дослідження війни, оприлюдненому ввечері 26 березня.
За висновками дослідників, дії та заяви Путіна вказують, що він планує продовжувати війну і затягнути її, задіявши оборонну промисловість Росії та вдаючись до прихованих схем мобілізації.
«Продовження російських наступальних операцій навколо Бахмута та Авдіївки, а також вздовж Луганської та західної Донецької лінії фронту є ще одним показником того, що Путін залишається відданим ідеї перемоги в тривалій війні, результат якої значною мірою визначається військовими реаліями на місці», – йдеться в звіті.
Читайте також: Після заяви Путіна у Білому домі розповіли, чи Росія переміщувала ядерну зброю
При цьому дослідники додають, що ці наступи «стали не просто безглуздими, а й фактично шкідливими для підготовки Росії до наступної фази цієї війни, яка зосередиться навколо майбутнього українського контрнаступу».

Continue reading...