ЗСУ ще утримують Бахмут, попри заяви росіян: карти боїв ISW

280
0
TEILEN

Карти ISW за 14 квітня – ЗСУ продовжують утримувати позиції в Бахмуті
Незважаючи на заяви росіяни, воїни Збройних сил України продовжують утримувати Бахмут.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).
13 квітня російські сили продовжували обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 квітня, показують, що російські війська, ймовірно, просувалися на південь від Білогорівки (12 км на південь від Кремінної). У Генштабі України повідомляли, що 13 квітня російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки.
Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що російські війська перекинули невизначені мотострілецькі підрозділи, спецназ БАРС і додаткову розвідувальну техніку в район Кремінного, де бракує ротацій, що, як повідомляється, призвело до поганого морального духу серед російського персоналу.
Громов повідомив, що російські війська продовжували намагатися відкинути українські війська на позиції на західному березі річки Жеребець поблизу Торського (14 км на захід від Кремінної) та Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної). Російський військовий блогер стверджував, що російські війська також продовжували наступальні операції біля Ямполівки (16 км на захід від Кремінної) та Невського (18 км на північний захід від Кремінної), а українські сили провели частково успішну контратаку поблизу Кривошиївки (11 км на північний захід від Сватового), щоб взяти під контроль с. ділянка шосе Н-26.
Російські джерела стверджували, що українські війська 13 квітня завдали удару по російських позиціях у Сватовому ракетами HIMARS.
13 квітня російські війська продовжували завойовувати територію в Бахмуті. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися далі на захід у центральний Бахмут і досягли незначних успіхів у південному та південно-західному Бахмуті.

Continue reading...