Онуфрій стверджує, що позбувся російського громадяства

114
0
TEILEN

Російське громадянство митрополиту Онуфрію подовжили „автоматично“, але згодом він його позбувся. Настоятель УПЦ МП вважає себе тільки громадянином України.
Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Орест Березовський) відповів на оприлюднене напередодні розслідування онлайн-видання „Українська правда“, де йшлося про наявність у нього російського громадянства й паспортів. У поширеному в суботу, 8 квітня, пресслужбою УПЦ МП коментарі Онуфрія той розлого пояснив факт отримання громадянства РФ.
Свою відповідь на запит журналіста „УП“ Михайла Ткача щодо наявності в Онуфрія паспортів і громадянства РФ клірик розпочав словами: „Хотів би відразу заявити, що я не рахую (вважаю. – Ред.) себе громадянином Росії“.
Далі священнослужитель розповів про свою молодість і „тверде бажання“ припинити навчання в університеті й вступити натомість до Духовної семінарії. Хоч він планував зробити це на території тодішньої УРСР, в Одесі, але йому нібито там відмовили. Тому втілити свій задум Онуфрій зумів лише на території Росії – в Московській духовній семінарії.

Continue reading...