Перша розмова. Що означає дзвінок Зеленського і Сі

88
0
TEILEN

Президент України Володимир Зеленський провів годинну телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, говорили про війну та мир.
Президент України Володимир Зеленський провів годинну телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, говорили про війну та мир.

Володимир Зеленський уперше з початку повномасштабного російського вторгнення поговорив із лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Китай має свою мирну ініціативу, до якої Київ ставиться стримано, а Захід – скептично. Про це й говорили. Що з такої розмови вийшло, розбирався Кореспондент.net.

Позиція Києва

В Офісі українського президента заявили, що Зеленський під час телефонної розмови з Сі Цзіньпіном обговорив можливу взаємодію, яка допомогла б встановити справедливий і стійкий світ для України.

„Під часового спілкування обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин. Особливу увагу приділили шляхам можливої взаємодії з метою встановлення справедливого та сталого миру для України. реалізуючи невід’ємне право на самооборону. Світ має бути справедливим і стійким, заснованим на принципах міжнародного права та поваги до Статуту ООН. Не може бути жодного світу за рахунок територіальних компромісів. .

Президент також розповів, що під час розмови лідери обговорили шляхи зміцнення українсько-китайського партнерства, оскільки до повномасштабного російського вторгнення Китай був торговим партнером України номер один.

Позиція Пекіна

Китайське державне інформаційне агентство Сінхуа повідомило, що Сі під час розмови із Зеленським розповів про своє бачення тих кроків, які слід зробити, щоб закінчити війну в Україні.

Continue reading...