"Веземо додому нові безпекові гарантії": G7 підписала декларацію про підтримку України

166
0
TEILEN

Array
Країни „Великої сімки“ 12 липня підписали декларацію про підтримку нашої держави. Зокрема, мовиться про допомогу у євроатлантичній інтеграції України до Альянсу.
„Велика сімка“ домовилася забезпечити нашу державу всім необхідним у воєнному протистоянні з Росією. Крім того, G7 також домовилися забезпечити Україну „гарантіями безпеки“.G7 підписали спільну декларацію по Україні
Члени „Великої сімки“ 12 липня підписали спільну декларацію, в якій викладено довгострокову безпекову та економічну підтримку, яку вони планують надати Україні після вторгнення Росії. Крім цього, G7 також пообіцяли створити „програму реформ“, яка допоможе Україні „на її шляху до євроатлантичної інтеграції“.
Зокрема, у декларації зазначили, що G7 здійснюватиме таку підтримку:
Забезпечення стійких сил, здатних захистити Україну і стримати російську агресію в майбутньому;
Зміцнення економічної стабільності та стійкості України, в тому числі шляхом реконструкції та відновлення;
Створення умов сприятливих для економічного процвітання України, включаючи її енергетичну безпеку;
Надання технічної та фінансової підтримки для задоволення невідкладних потреб України, що виникли внаслідок російської війни;
Надання Україні можливостей продовжувати реалізацію ефективного порядку денного реформ, необхідний для просування до її євроатлантичних прагнень.
У декларації також визнається необхідність створення міжнародного механізму відшкодування збитків, які спричинила для нашої країни Росія.

Continue reading...