В Україні зупинили незаконні схеми й відправили майно російського олігарха на продаж

220
0
TEILEN

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Ключові новини економіки, ринків та бізнесу, які в середу були висвітлені на шпальтах провідних видань, відображають важливі події 26 липня 2023 року, десять із яких в фокусі нашої уваги.

Зокрема, низка видань повідомляли про порушення в процесах приватизації державного майна. Йдеться про маніпулювання цінами, що обумовлює збитки держави. Також, як повідомлялося, Фонд держмайна виставив на продаж конфісковані активи російського олігарха.

Окрім цього, ми висвітлили ще декілька важливих подій, які вплинули на ринки, сферу бізнесу та ціни, про що нижче у наших матеріалах.

ФДМ вдалося зупинити незаконне відчуження цінної недобудови в Києві

Фонду держмайна (ФДМ) вдалося зупинити процес незаконного відчуження недобудованої Республіканської клінічної лікарні у Києві. Верховний Суд 19 липня задовольнив касаційну скаргу фонду, Київської міської прокуратури та Міністерства охорони здоров’я і визнав неправосудними рішення попередніх інстанцій, якими затверджено план санації ВАТ «НДМО» Діалір».

За рішенням Верховного Суду справу про банкрутство підприємства спрямовано на новий розгляд до Господарського суду Києва для затвердження нового плану санації.

Конфісковані активи російського олігарха підуть з молотка: аукціон 10 серпня

10 серпня відбудеться перший аукціон з продажу конфіскованого в Україні майна російського олігарха Михайла Шелкова.

«На приватизацію виставили компанію «Інвестагро» зі стартовою ціною 55 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Кошти від реалізації цих активів підуть у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Нагадаємо, Фонд державного майна оголосив, що починає продавати активи, конфісковані у російських олігархів в рамках санкцій. Першим на приватизацію виставили аграрну компанію ТОВ «Інвестагро», яка раніше належала Михайлу Шелкову, а зараз перебуває у державній власності.

Уряд призначив аудитора для Нафтогазу

Кабінет Міністрів затвердив аудитором фінансової звітності НАК «Нафтогаз України» компанію «ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)» (PwC).

Continue reading...