ЗСУ звільнили понад 150 квадратних кілометрів територій на Півдні: карти боїв ISW

106
0
TEILEN

Українські військовослужбовці ведуть успішні контрнаступальні дії на Півдні
Ситуація в Харківській та Луганській областях
Українські та російські сили продовжували обмежені атаки на лінії Сватове-Кремінна та на південь від Кремінної 3 липня. Російські військові блогери стверджували, що українські війська атакували поблизу Невського та в районі Серебрянського лісу
Глава Чечні Рамзан Кадиров, 2 липня, підтвердив, що чеченський спецназ „Ахмат“ продовжує діяти в районі Кремінної. Російські блогери стверджували, що під Кремінною також діють підрозділи російського 228-го гвардійського мотострілецького полку, а під Білогорівкою – 85-а бригада 2-го армійського корпусу „ЛНР“.
Бої у Донецькій області
3 липня російські та українські війська продовжили наземні атаки в районі Бахмута. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії на захід від Бахмута та на північний захід від міста в районі Оріхово-Василівки, Міньківки та Богданівки.
Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, 3 ​​липня, що українські війська продовжують просуватися на невизначених ділянках Бахмутського напрямку.
Російські воєнкори обговорювали контрнаступальні операції України на південний захід від Бахмута, зокрема між Курдюмівкою і Кліщіївкою. На геолокаційних кадрах бойових дій, опублікованих 2 липня, видно, що українські війська просунулися на захід від Кліщіївки.

Continue reading...