Лідер СДПН: Прийняти Україну в НАТО під час війни неможливо

103
0
TEILEN

Україна не може вступити в НАТО під час війни – це зробить воюючою стороною весь Альянс, вважає Ларс Клінґбайль.
Вступ України до НАТО неможливий до закінчення війни, вважає співголова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ларс Клінґбайль (Lars Klingbeil). „НАТО не може прийняти Україну, поки вона перебуває у стані війни, інакше Німеччина та інші держави Альянсу одразу стали б воюючою стороною“, – заявив він виданням Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) в інтерв’ю, опублікованому в понеділок, 10 липня.
Однак неможливість вступити до Північноатлантичного альянсу не означає відмови НАТО в підтримці Києва, зазначив Клінгбайль. На його думку, чіткий сигнал про це буде надіслано на саміті Альянсу у Вільнюсі, який пройде 11 і 12 липня. Серед іншого йдеться про посилення підготовки українських військовослужбовців, а також приведення України до стандартів НАТО, цитує політика RND.
При цьому Берлін не має наміру послаблювати свою допомогу Києву поставками озброєнь, запевнив Клінґбайль. „Усе, що ми дійсно можемо поставити, буде поставлено“, – наголосив співголова партії, що стоїть на чолі уряду ФРН.Байден і Шольц вказували на необхідність дотримуватися критеріїв НАТО
Президент США Джо Байден у червні на тлі повідомлень про можливий швидкий вступ України до Північноатлантичного альянсу скептично висловився про цю ідею, заявивши, що Вашингтон не стане „полегшувати“ Києву шлях до НАТО.

Continue reading...