Яке завтра, 3 липня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

139
0
TEILEN

Який день 3 липня, яке завтра свято. Що не можна робити, прикмети і традиції. Які іменини.
Завтра, 3 липня, День зенітних ракетних військ Повітряних Сил України. Віряни вшановують пам’ять священномученика Мефодія Патарського. До Нового року залишився 181 день.
3 липня 2023 року — понеділок. 495-й день війни в Україні.
3 липня в церковному календарі – день пам’яті священномученика Мефодія Патарського. Святий мав лагідну і тиху вдачу. Завжди смиренно повчав паству, але єретикам чинив відчайдушний опір. Особливо він не любив представників орігенізму, які в своїх проповідях сильно спотворювали останні догми християнства.
Після себе залишив Мефодій багато спадщину: чимало викладів на різні теми, письмові праці, моральні повчання та тлумачення Святого Письма. Якось його схопили язичники, але навіть на смертному одрі він намагався проповідувати християнську віру. 312 року засудили його до страчення і відсікли голову.
Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 
3 липня вважався днем вдалим для мисливців, тому будь-яке полювання цього дня проходитиме добре. Вдалою дата була і для риболовлі. Селяни йшли в поля, щоб зібрати лікарські трави: кропиву, жасмин, квіти липи. На цей день можете сміливо назначати будь-які медичні процедури.

Continue reading...