ISW про арешт гіркіна: повстання "вагнера" змінило баланс сил у кремлі

148
0
TEILEN

Повстання „вагнера“, ймовірно, змінило баланс сил у кремлі, позбавивши деяких покровителів, зокрема й покровителя гіркіна, прихильності путіна, а отже.
Повстання „вагнера“, ймовірно, змінило баланс сил у кремлі, позбавивши деяких покровителів, зокрема й покровителя гіркіна, прихильності путіна, а отже, частини їхньої влади.
Аналітики нагадують: гіркін заявив 12 липня, що заколот пригожина змінив баланс сил у кремлі на користь групи, до якої, за деякими даними, входить і кирієнко.
гіркін стверджував, що члени „Кооперативу Озеро“ – асоціації, що об′єднує дачі путіна та кількох членів його оточення в Ленінградській області, – хочуть змістити путіна на користь одного зі своїх членів, наприклад, пригожина або кирієнка.
гіркін попередив, що члени „Кооперативу „Озеро“ будуть націлені на Міністерство „оборони“, секретаря Ради безпеки миколу патрушева, фсб та інші структури, непідконтрольні адміністрації президента.
Хоча конкретні афілійовані особи гіркіна залишаються невідомими, проте, як вважають в ISW, нещодавні репресії проти ультранаціоналістичних діячів, пов′язаних з російськими спецслужбами, найімовірніше, є публічним проявом значних змін у політиці влади в кремлі.
Також у звіті Інституту йдеться:
Арешт 21 липня колишнього російського офіцера й затятого ультранаціоналіста ігоря гіркіна (стрєлкова) може стати публічним проявом зміни розстановки сил у кремлівських угрупованнях, можливо, на шкоду фсб, в якій служив гіркін.
Російські інсайдерські джерела стверджують, що арешт гіркіна є частиною зусиль адміністрації президента рф щодо припинення діяльності окремих високопоставлених російських ультранаціоналістів після збройного заколоту фінансиста групи „вагнер“ євгена пригожина 24 червня.

Continue reading...