Зеленський щодо контрнаступу ЗСУ: «рухаємось в правильному напрямку»

102
0
TEILEN

«Щільне мінування фронту ускладнює контрнаступ, втім військові продовжують рухатись вперед»
Контрнаступ Збройних сил України «відбувається на кількох напрямках», зазначив президент Володимир Зеленський під час брифінгу з прем’єр-міністром Фінляндської Республіки Петтері Орпо.
Як відзначив президент, «щільне мінування фронту ускладнює контрнаступ, втім військові продовжують рухатись вперед».
«Щодо контрнаступу. Ми бачимо його на кількох напрямках. Ми йдемо вперед. Нам дуже складно, бо дуже щільне мінування. Тисячі мін – це те, що залишає після себе Росія. Найголовніше – тенденції. Мені військові доповідають таку тенденцію: ми постійно рухаємося вперед. Так, потроху, але напрямок правильний», – заявив президент.Масштабна війна Росії проти України
24 лютого 2022 року Росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині спільного кордону. Для вторгнення на Київщину із наміром захопити столицю була використана територія Білорусі. На півдні російська армія, зокрема, окупувала частину Запорізької та Херсонської областей, а на півночі – райони Сумщини та Чернігівщини.
Повномасштабне вторгнення президент РФ Володимир Путін називає «спеціальною операцією». Спочатку її метою визначали «демілітаризацію і денацифікацію», згодом – «захист Донбасу».

Continue reading...