Важкі дебати в Конгресі та чому саме зараз: що про візит Блінкена пишуть американські ЗМІ

148
0
TEILEN

Держсекретар США Ентоні Блінкен несподівано приїхав в Україну з неоголошеним візитом. Це вже третя його поїздка з часу повномасштабного вторгнення та шоста загалом на посаді. Яка мета візиту та чому саме зараз – читайте в матеріалі.
Держсекретар США Ентоні Блінкен несподівано приїхав в Україну з неоголошеним візитом. Це вже третя його поїздка з часу повномасштабного вторгнення та шоста загалом на посаді. Яка мета візиту та чому саме зараз – читайте в матеріалі.
Очікується, що Блінкен оголосить про виділення Україні понад 1 мільярда доларів, що включатиме економічну та військову допомогу. Американські впливові видання наввипередки публікують інсайди про приїзд Ентоні Блінкена в Україну. 24 Канал підібрав для читачів найцікавіші з них.Візит у вагоні Укрзалізниці під покровом ночі та ракетних ударів
О 6:36 у Києві було скасовано повітряну тривогу. У ніч напередодні приїзду Блінкена Росія вдарила по столиці України крилатими та балістичними ракетами. Нашим силам ППО є чим похвалитися – всі їх було збито.
Де саме в цей час перебував держсекретар США, наразі невідомо. Тим часом частину руху в центрі Києва сьогодні перекрили.Що цікаво, це перший візит головного американського дипломата, який проведе ніч в українській столиці з часу його візиту до Києва в січні 2022 року, ще до вторгнення.

За даними інформагентства AP, яке посилається на американських офіційних осіб, рішення Блінкена залишитися на ніч у Києві має на меті надіслати символічний сигнал американської підтримки Україні.
Щоразу, коли я буваю тут, мене вражає надзвичайна хоробрість і стійкість українського народу. Ми хочемо переконатися, що Україна має все необхідне не лише для успіху в контрнаступі, але й на довгострокову перспективу, що вона має сильний стримуючий фактор, сильну обороноздатність, щоб у майбутньому подібні агресії не повторилися,
– заявив Ентоні Блінкен.
У своєму короткому виступі держсекретар США заявив, що „бачить значний прогрес у контрнаступі ЗСУ, і це дуже обнадіює“, – додав пан Блінкен.
Дивіться відео заяви Блінкена в Україні:
Окрім того, Блінкен розпочав свій візит у Києві з вшанування пам’яті загиблих героїв на Берковецькому кладовищі.
Дмитро Кулеба з Ентоні Блінкеном на кладовищі / фото з соцмереж глави МЗС УкраїниЯка мета та цілі візиту Блінкена в Україну
Високопоставлений чиновник Держдепартаменту, який подорожує з Блінкеном, сказав виданню WSJ, що цей візит є „ідеальним часом, щоб узгодити з українським урядом всі основні проблеми, які виникли та накопичилися“. Тому, схоже, що в Ентоні Блінкена та Володимира Зеленського буде довга й конструктивна розмова щодо різних питань. Автори видання наголошують, що візит відбувається у ключовий момент для двосторонніх відносин України та США.
Чи не найприскіпливіше цю поїздку проаналізували в американському видання The Washington Post. Журналісти виокремили кілька вагомих причин та підстав для візиту, які надто взаємопов’язані одне з одним.
Обговорити контрнаступ віч-на-вічОбговорити контрнаступ віч-на-віч
Американські офіційні особи намагаються публічно не критикувати військову тактику України, а минулого тижня заявили, що спостерігають помітний прогрес української армії за попередні 72 години наступу.

Continue reading...