В ISW оцінили, як повернення "вагнерівців" на фронт вплине на можливості армії РФ

167
0
TEILEN

Контингенти ПВК Вагнера, ймовірно, повертаються до лав армії РФ в Україні. Натомість найманці не зможуть допомогти росіянам переламати ситуацію на фронті на їхню користь
Розрізнені контингенти ПВК Вагнера, ймовірно, повертаються до ведення бойових дій у лавах окупаційної армії РФ в Україні. Натомість найманці не зможуть допомогти росіянам відчутно переламати ситуацію на фронті на їхню користь
Таку думку висловили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у зведенні.
Зазначається, що ці роз’єднані контингенти ПВК Вагнера, які, як повідомляється, повертаються воювати в Україну, ймовірно, матимуть незначний вплив на бойові можливості Росії. На думку аналітиків, вони не принесуть очікуваної ефективності, яку ПВК мала як унітарна організація під керівництвом фінансиста Євгенія Пригожина та засновника Дмитра Уткіна.
Так, колишній голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай 23 вересня заявив, що в Луганській області та на різних ділянках фронту діють вагнерівці. За його словами, поки не відома кількість бойовиків або дані про організацію, під якою вони діють в Україні. 
Джерело, пов’язане з Вагнером, стверджує, що близько 500 вагнерівців, включно з тими, хто відмовився брати участь у заколоті  Вагнера 24 червня, приєдналися до нової невідомої організації. Зазнаачється, що її лідером може бути колишній керівник відділу кадрів ПВК Вагнера.
То, як зазначають в ISW, найманці, ймовірно, повернуться в Україну, щоб воювати на південному фланзі Бахмута на Донеччині.

Continue reading...