Зеленський у Радбезі ООН озвучив умови для припинення боїв

111
0
TEILEN

На думку президента України, майданчиком для роботи з реалізації „формули миру“ в Україні мають стати інституції ООН. Якщо для цього потрібні реформи – їх варто провести, наголосив Зеленський.
Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Раді безпеки ООН у середу, 20 вересня, назвав перелік умов, які мають бути виконані для відновлення територіальної цілісності України. „Перше – повне виведення усіх російських військ та військових формувань, включно з Чорноморським флотом Росії або тими дірявими коритами, які від нього залишаться за час війни, а також виведення усіх найманців та квазівійськових формувань Росії з усієї суверенної території України в межах наших міжнародно визнаних кордонів 1991 року“, – заявив він.
Другим кроком, продовжив Зеленський, є повне повернення Україні ефективного контролю над усім державним кордоном та виключною економічною зоною в Чорному та Азовському морях, а також в Керченській протоці. „Власне, тільки виконання таких двох пунктів матиме результатом чесне, надійне і повне припинення бойових дій“, – наголосив український лідер.

Continue reading...