ЗСУ витісняють ворога з займаних позицій біля Кліщіївки й Роботиного – Генштаб

87
0
TEILEN

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
В Запорізькій області Сили оборони мають частковий успіх в районі Роботиного, а в Донецькій області витісняють противника із займаних позицій поблизу Кліщіївки. Наразі українські воїни закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це свідчить зведення Генштабу ЗСУ.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території.

В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх в районах Кліщіївки Донецької області та Роботиного Запорізької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах», – йдеться у повідомленні.

Протягом доби на фронті відбулось 25 бойових зіткнень. рф завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА «Shahed-136/131» по Київщині, Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони було знищено 26 із 33 ворожих «шахедів».

Загалом ворог завдав 5 ракетних та 81 авіаційний ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, понад 100 приватних житлових будинків та інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань та пошкоджень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Костянтинівки Сумської області та Веселого, Огірцевого Харківської області.

Continue reading...