ЗСУ відбили понад 10 атак противника на різних напрямках: зведення Генштабу

146
0
TEILEN

Останнє зведення Генштабу – ситуація на фронті 16 червня
Протягом п’ятсот сімдесятої доби широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави відбулось 30 бойових зіткнень.
Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, у якому наголошується, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ. Завдав авіаційних ударів біля Степка Сумської області та Малої Вовчі, Плетенівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Галаганівка Чернігівської області; Рудак, Середина-Буда, Бачівськ, Садки, Рясне Сумської області та Стрілеча, Гатище, Вовчанськ Харківської області.
На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів неподалік Синьківки та Копанки Харківської області. Обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Фиголівка, Лиман Перший, Петропавлівка, Западне, Кіндрашівка Харківської області.
На Лиманському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів Новоєгорівка, Невське Луганської області та Серебрянка, Спірне Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Дронівка, Сіверськ, Верхньокам’янське Донецької області.

Continue reading...