Працювали "малюки". Новий удар по кораблям Росії

174
0
TEILEN

Експериментальні українські дрони Морські малюки знову підбили російські кораблі в Чорному морі.
Експериментальні українські дрони Морські малюки знову підбили російські кораблі в Чорному морі.
Україна біля тимчасово окупованого Севастополя пошкодила два кораблі – носія крилатих ракет Буян та велике патрульне судно Павел Державін. Обидві цілі вразили експериментальні українські дрони Морські малюки. Про деталі спільної операції СБУ та ВМС читайте в сюжеті Кореспондент.net.
Перша атака
Ще 11 жовтня кримські Telegram-канали заявили, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель Чорноморського флоту РФ Павел Державін.
Як повідомили очевидці паблікам, близько 10 години ранку в морі пролунав потужний вибух. Російське Міноборони відмовилось коментувати цю інформацію.
Пізніше, 12 жовтня, речник Військово-морських сил України капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук підтвердив, що біля Севастополя пошкодження отримав корабель Павел Державін.
Плетенчук відмовився розповісти деталі цього інциденту, але сказав: „Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є“. Другий удар

Сьогодні, 13 жовтня, на рейді біля Севастополя знову пролунали потужні вибухи. Після чого в соцмережах з’явилися відео з російським військовим кораблем, за яким видно було шлейф диму.
Окупаційна влада Криму традиційно заявила про військові навчання в Чорному морі та те, що це таке „вітання“ корабля.

Continue reading...