Нові санкції Києва: у списку колаборанти і чиновники з РФ

128
0
TEILEN

До нових санкційних списків потрапили колаборанти, посадовці РФ, а також люди, які ймовірно дотичні до депортації дітей. Крім того, оновлені санкції проти Миколи Азарова, Дмитра Табачника і Олега Царьова.
Президент України Володимир Зеленський у суботу, 18 листопада, затвердив два недавніх рішення Ради національної безпеки і оборони України, якими запроваджуються персональні спеціальні економічні та інші санкції проти низки громадян України і Росії. Це випливає з відповідних указів, оприлюднених на сайті президента.
Так, указом №759 запроваджені п’ятирічні обмежувальні заходи проти 100 фізичних і 37 юридичних осіб. Низка підсанкційних людей мають громадянство України й Росії та раніше фігурували у публікаціях ЗМІ щодо колаборантів на окупованих РФ територіях України.
Інші фігуранти списку – російські чиновники, або наближені до них особи, а також – пропагандисти. Зокрема, під санкціями опинилися державний секретар союзної держави Росії та Білорусі Дмитро Мезенцев, генеральний директор російського Фонду президентських грантів Ілля Чукалін, сестра уповноваженої президента РФ з прав дитини Марії Львова-Бєлова, яка перебуває в міжнародному розшуку за підозрою у депртації українських дітей, Софія.

Continue reading...