Від ракет до ППО. Яке озброєння вироблятиме Україна у 2024 році

125
0
TEILEN

Україна робить ставку на власні потужності у виробництві озброєнь, від боєприпасів і ракет до дронів і ЗРК.
Міністерство оборони на 2024 рік отримає бюджет на 1,16 трильйона гривень, з яких понад 265 млрд піде на виробництво і ремонт озброєнь. Публічно озвучено плани щодо модернізації ЗРК С-300, „Бук“, ракет „Нептун“, однак, крім цього, створюються спільні підприємства зі світовими компаніями. Україна робить ставку на розвиток ВПК.
Народні депутати ще 9 листопада ухвалили бюджет на 2024 рік. Фокус проаналізував, що буде з українським оборонно-промисловим комплексом наступного року: яке озброєння виготовлятиме Україна, і на що піде найбільше коштів з оборонного бюджету.
Міністерство оборони України повідомило, що фінансування на наступний рік становитиме 1,16 трильйона гривень, що становить майже половину від усього бюджету 2024 року. Як порівняти з 2023 роком, оборонна сфера отримає менше коштів, оскільки, з урахуванням усіх правок, нинішнього року оборонний сектор профінансували на 1,2 трлн грн. Також у місцевих бюджетів заберуть кошти від податку на дохід фізичних осіб (ПДФО), який на 50% залишався на місцях. Починаючи з наступного року і до кінця війни, кошти від ПДФО будуть розподілятися на рівні держави. Законопроєкт уже підписав президент України Володимир Зеленський.Розподіл коштів у бюджеті Міноборони:
862 млрд гривень — персонал;
265,4 млрд гривень — придбання та ремонт озброєння і техніки;
36 млрд гривень — на експлуатаційні витрати та відновлення інфраструктури;
663,7 млн гривень — забезпечення роботи апарату Міноборони.Мільярди на техніку — яке озброєння виготовлятиме ОПК
Із виділених 265,6 млрд гривень у планах Міністерства оборони замовити у вітчизняних виробників озброєння і техніки на понад 190 млрд гривень. Основними пріоритетами є:
засоби ППО;
безпілотники;
виробництво боєприпасів і ракет;
бронетехніка;
радіоелектронна боротьба.
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі українська промисловість вийшла на показник виробництва 6 САУ „Богдана“ на місяць — такі ж показники у французів із САУ Caesar. Нещодавно українська розробка отримала важливе оновлення — досилач, який прискорює роботу машини.
Крім цього, для Сил оборони планується придбати 750 одиниць бойових броньованих машин різних типів.

Continue reading...