СБУ заявляє, що Порошенку не дозволили виїхати у відрядження через підготовку провокацій Росією

130
0
TEILEN

Служба вважає, що Росія нібито мала намір використати зустріч Порошенка за прем’єром Угорщини «у своїх ІПСО проти України»
Служба безпеки України та українська розвідка отримали дані про «підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, спрямованих проти України». Про це відомство заявило 2 грудня.
Як стверджує відомство, метою таких провокацій є «знизити підтримку іноземних партнерів та спробувати розколоти українське суспільство»:
«За задумом спецслужб РФ, проведення широкомасштабної ІПСО має призвести до зміни настроїв в країнах-партнерах антиросійської коаліції та спонукатиме представників українського політикуму до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з РФ на умовах заморожування війни».
СБУ додає, що Росія планує підтримувати такі заяви через проросійські політичні сили в інших країнах, а також залучати до проведення інформаційно-психологічних операцій окремих українських політиків під час візитів до третіх країн.
«За отриманими контррозвідувальними даними, саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії «Європейська солідарність» П.

Continue reading...