Мобілізація, цілі Путіна і умови кінця війни: основні тези інтерв'ю Зеленського Channel 4

141
0
TEILEN

Український президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Channel 4 News розповів про Путіна, допомогу від Заходу, F-16, про військових НАТО в Україні, а також про мобілізацію і секретну відеозйомку журналістів
Президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачить потреби в мобілізації ще 500 тисяч українців, а також поінформував, що американські літаки F-16 від західних партнерів ще не прилетіли. Водночас він назвав цілі Путіна щодо української держави.
Про це він повідомив в інтерв’ю британському телеканалу Channel 4 News 20 січня. Про Путіна та „невиборність“ у Росії
Глава української держави заявив, що російський диктатор не поважає суверенітету України та вважає, що він нібито „прийшов до себе додому“.
„Путін прийшов в Україну, тому що він вважає, що прийшов до себе додому. Він не зняв своїх солдатських чобіт. Тому що він прийшов до себе додому, він не вважає нас незалежною державою. Він не поважає нашого суверенітету. Він із цією скріпою живе багато, багато років. І тут у нього з’явився шанс – окупувати нас і забрати нас як частину в РФ, і хай що для цього йому треба було зробити – або договір, як із Білоруссю, коли він фактично керує державою, або, якщо ми не погодимося – а ви бачите, що ми не погодилися на існування всередині Росії – стерти нас із лиця землі“, – наголосив Зеленський.
Президент додав, що у росіян має бути вибір свого лідера, але вони обирають „невиборність“, а не демократію.
„Тому що вибори Путіна протягом чверті століття – це невиборність. Вони не обирають для себе демократії. Вони не хочуть цього. Не хочуть, залякані, не можуть, тому що скрізь їх контролюють“, – уточнив він. Про мобілізацію в Україні
Зеленський поки не бачить потреби в мобілізації ще 500 тисяч українців, зокрема, з огляду на те, що гроші на це виділятимуть з держбюджету.
„Я особисто на сьогоднішній день поки не бачу потреби мобілізувати пів мільйона людей. Не тому, що мені зараз хочеться відповісти, комусь сподобатися… Просто це не лише життя, життя – це номер один. А друга історія – це відповідні дії та відповідні операції. І тому я сьогодні не побачив поки що достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона потрібно мобілізувати“, – зазначив він.

Continue reading...