США та Ізраїль налагодили діалог для обговорення атак проти цивільних у Секторі Газа

138
0
TEILEN

Сполучені Штати налагодили з Ізраїлем переговорний канал для обговорення подробиць інцидентів у Секторі Газа, в яких ізраїльські військові вбили або п.
Сполучені Штати налагодили з Ізраїлем переговорний канал для обговорення подробиць інцидентів у Секторі Газа, в яких ізраїльські військові вбили або поранили цивільних осіб і завдали ударів по цивільних об’єктах.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.
Зв’язок було налагоджено після зустрічі на початку січня держсекретаря США Ентоні Блінкена з воєнним кабінетом Ізраїлю. Під час зустрічі Блінкен висловив стурбованість „постійними“ повідомленнями про ізраїльські удари, які або влучають у гуманітарні об’єкти, або призводять до загибелі великої кількості цивільних осіб.
Держсекретар США сказав прем’єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу, міністру оборони Йоаву Галанту і міністру Бенні Ганцу, що Вашингтону слід знати „відповіді“ на повідомлення про удари, і він шукає „надійний канал“, через який Сполучені Штати могли б регулярно порушувати такі питання з ізраїльтянами.
Канал став відповіддю на зростаючий тиск на адміністрацію Байдена через суттєві жертви серед палестинського цивільного населення внаслідок кампанії Ізраїлю проти ХАМАСу.

Continue reading...