Ще жодного разу не застосовували: чи можуть ЗС РФ вдарити "Цирконом" по Україні, — оглядачі

150
0
TEILEN

Росіяни поки масово не виробляють ракети Циркон, але їхній випуск уже замовлено для тестових пусків.
На думку експертів, новини про те, що 2022 року росіяни замовили випуск ракет для випробувань, свідчать про розвиток цього напряму, але виробництво ще перебуває у стадії розгортання.
Росія має у своєму арсеналі ракету 3М22 „Циркон“, яку, попри її перспективні характеристики, поки що не застосовувала у військових діях проти України. Ця гіперзвукова ракета, спочатку розроблена для озброєння кораблів, призначена для ураження як військових суден, так і стаціонарних об’єктів на суші. Військові оглядачі видання Defense Express зазначають, що ця єдина ракета, яку армія Росії поки що не застосовувала проти України.
Публічні дані про 3М22 „Циркон“ почали з’являтися 2016 року, а перші випробування були продемонстровані 2020 року. Російське міноборони заявило про включення „Циркону“ у свій арсенал у червні 2022 року.
Характеристики ракети вельми суперечливі, і залежать від автора публікації та часу, коли про них повідомлялося. Так, спочатку її обговорювали як ракету з дальністю до 400 кілометрів, що летить зі швидкістю до 6 Махів і бойовою головкою в 300 кілограмів. Пізніше були заявлені поліпшені параметри: дальність 1000 кілометрів, швидкість до 9 Махів.

Continue reading...