Знайшли вихід: прем'єр Польщі розповів, як планують розблокувати пункти пропуску (відео)

110
0
TEILEN

Польський уряд відшукав спосіб розблокувати кордон. При цьому відмовився від зустрічі на ККП з українським урядом. Спільну нараду запланували на кінець березня.
Очільник польського уряду Дональд Туск заявив, що протягом кількох годин КПП внесуть до списку критичної інфраструктури. На його думку, це зупинить фермерів, які заважують руху військових вантажів.
Польща прийме рішення щодо особливого статусу пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Після цього протестувальники не матимуть змоги блокувати пересування гуманітарних та воєнних вантажів. Про те, як польський уряд планує розв’язати проблеми на кордоні, розповів прем’єр-міністр Дональд Туск у зверненні, опублікованому на порталі TVN24.
Туск заявив, що уряд внесе контрольно-пропускні пункти (КПП) до переліку об’єктів критичної інфраструктури. Відповідне рішення буде прийняте протягом „найближчих годин“, впевнений очільник польського уряду.
На думку політика, таким чином стане неможливим блокувати рух гуманітарних та військових вантажів в Україну. Щоб мати стовідсоткову гарантію, що проблем не буде, до переліку критичних об’єктів внесуть також певні автомобільні та залізничні шляхи.

Continue reading...