Дев'ять головних новин України та світу на 21:00 1 березня

163
0
TEILEN

Безпекова угода з Нідерландами, Канада готова надіслати війська за деяких умов, Україна вперше пройшла зиму на газі власного видобутку та інші новини
1. Під Авдіївкою Росія має локальні успіхи, тиснуть числом, але темп наступу знизився — ЗСУ. Під Авдіївкою ситуація залишається динамічною, росіяни мають локальні успіхи, але Силам оборони вдалося зменшити темп наступу ворога. Про це повідомив речник угруповання „Таврія“ Дмитро Лиховій у коментарі LIGA.net. Він зазначив, що у деяких місцях ворога зупинено, а в інших він має локальні успіхи (детальніше).
2. Премʼєр Нідерландів приїхав до Харкова: підписав із Зеленським безпекову угоду. Президент Володимир Зеленський і прем’єр Нідерландів Марк Рютте провели зустріч у Харкові й підписали угоду про безпекове співробітництво. Угода передбачає співпрацю з метою подальшого надання та розширення допомоги Україні в захисті від російської агресії. Вона діятиме протягом 10 років з моменту підписання (детальніше).
3. Міністр оборони Канади: Ми готові розмістити в Україні війська за деяких умов. Канада відкрита для відправлення військ до України, але не для участі в бойових діях, заявив міністр оборони країни Білл Блер. Канадські військові могли б допомагати в підготовці українських військовослужбовців і діяти у небойовій ролі проти Росії далеко від фронту, зазначив очільник канадського оборонного відомства (детальніше).

Continue reading...