НАТО розпочинає перші навчання після вступу Фінляндії

105
0
TEILEN

Перші навчання за участю Фінляндії після її вступу до Альянсу проходять у північній Європі. В них беруть участь близько чотирьох тисяч фінів і 16 тисяч інших солдатів.
Північноантлантичний альянс (НАТО) розпочинає перші навчання за участю Фінляндії після її вступу в Альянс. Про це повідомляє агенство AP в понеділок, 4 березня. Навчання проходитимуть у північних регіонах Фінляндії, Норвегії і Швеції за участю понад 20 тисяч солдатів з 13 країн. За словами фінських військових, у навчаннях „Nordic response – 2024“ (Північна відповідь- Ред.) під проводом Норвегії беруть участь понад чотири тисячі фінських солдатів, що є найбільшою участю країни-новачка в закордонних навчаннях за всю історію її членства в НАТО. „Вперше Фінляндія візьме участь як країна-член НАТО у навчаннях з колективної оборони регіонів Альянсу“, – йдеться в заяві Сил оборони Фінляндії.
Фінляндія, яка має 1340-кілометровий кордон з Росією, вступила до НАТО у квітні 2023 року, що стало історичним кроком після десятиліть військової позаблоковості.

Continue reading...