"Питань багато": МОЗ починає перевірку ВЛК у Києві через зростання кількості скарг (фото)

136
0
TEILEN

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ про створення робочої групи для проведення перевірки військово-лікарняних комісій у Києві.
За словами міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка, проблему становить і корупційна складова, а зокрема схеми незаконного переправлення чоловіків через державний кордон та інше.
Міністерство охорони здоров’я створює робочу групу, яка невдовзі розпочне перевірку військово-лікарських комісій в Києві. Про це у понеділок, 4 березня, повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.
За його словами, відповідне рішення ухвалили через збільшенням кількості скарг, які останнім часом почали надходити у МОЗ.На що скаржились українці
Ляшко зазначив, що основні скарги громадян стосувалися „дуже базових речей“, які, за його словами, при бажанні можна оперативно виправити. Зокрема, йдеться про недотримання електронної черги, відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, не оптимізовані маршрути.
„З цих речей і починаємо. Це елементарна повага до людей“, — наголосив міністр охорони здоровʼя.
Він нагадав, що ще у 2023 році, аби пришвидшити проходження ВКЛ та зробити його „більш зручним“, МОЗ запровадило окремий пакет в межах Програми медичних гарантій, який дозволяє військовозобовязаним пройти медичний огляд у цивільному медзакладі з чітко визначеними граничними строками.

Continue reading...