ЄС все більше тисне на імпортерів російського СПГ для скорочення закупівель цього року — єврокомісар

131
0
TEILEN

Для ЄС важлива впевненість у поставках СПГ із США.
ЄС поступово чинить все більший тиск на імпортерів російського скрапленого природного газу з метою скорочення закупівель цього року, заявила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон. Про це повідомляє Bloomberg.
Ця кампанія є частиною зусиль Європи, спрямованих на перерозподіл поставок і підрив фінансування військової машини президента РФ Владіміра Путіна після його повномасштабного вторгнення в Україну.
ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іспанія закликає ЄС зайняти більш жорстку позицію щодо імпорту російського СПГ — Bloomberg
У той час як потоки природного газу з Росії трубопроводами впали до рекордно низького рівня, поставки СПГ зросли. Сімсон обговорювала це з США у п’ятницю, 15 березня, на зустрічі щодо питань енергетики. Штати наразі є найбільшим постачальником скрапленого газу до ЄС.
„Моє послання полягало в тому, що цей рік має принести подальшу відмову від російського експорту. В ЄС ми поступово нарощуємо тиск на європейських гравців з метою скорочення закупівель російського СПГ, і тут знову важлива впевненість у поставках із США“, – сказала Сімсон після засідання Енергетичної ради ЄС-США у Вашингтоні.

Continue reading...