"Пережити смерть набагато легше": Харчишин розповів про складний діагноз 16-річного сина

73
0
TEILEN

Фронтмен гурту „Друга Ріка“ Валерій Харчишин відверто висловився про діагноз 16-річного сина Євгена. Вперше заговорити про недугу своєї дитини він нав.
Фронтмен гурту „Друга Ріка“ Валерій Харчишин відверто висловився про діагноз 16-річного сина Євгена. Вперше заговорити про недугу своєї дитини він наважився ще у 2021 році, проте лише зараз знайшов собі сили детально описати, що саме відбувається з його нащадком.
Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на інтерв’ю музиканта Славі Дьоміну.Як артист коментує хворобу сина
Харчишин говорить, що хвороба відноситься до ряду нейропсихіатричних, і вона є відносно новою.
„Я не знаю, що може бути гірше. Але це не аутизм, це нейропсихіатрія. Це захворювання, здається, почали діагностувати лише з 2010 року. Воно відноситься до категорії „Інші нейропсихіатричні захворювання дитини“, – пояснює він.
Харчишин з сином Євгеном в 1-річному віці (Фото: Viva)
Знаменитість назвав симптоми недуги, а також розповів, що окрема складність полягає у тому, що її часто плутають з іншими. Харчишин підкреслив, що діагноз – набутий, і міг бути занесений внаслідок певних проблем зі здоров’ям у минулому.
„Це сукупність певних особливостей, певних симптомів – поведінкових і не тільки. Також долучається ще автоімунна проблема. Зрештою ти маєш синдром Туретта (спадковий нейропсихічний розлад, який розпочинається у дитинстві й характеризується численними фізичними (моторними) тиками м’язів), наприклад, ознаки гострого психозу, біполярний розлад, синдром дефіциту уваги – це найлегше, що може бути.

Continue reading...