Росія почала перекидати війська з Донеччини на Харківський напрямок – звіт ISW і карти боїв

81
0
TEILEN

ЗСУ змусили ворога перекидати підрозділи з Донецького напрямку на Харківський
Через атаки українських бійців на північному сході України російські окупанти змушені перекидати сили з Донеччини на Харківський напрямок . При цьому противник також просувається у районах Сіверська, Часового Яру та під Авдіївкою.
Про це повідомляє „Апостроф“ з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). Харківщина
Російські загарбники та українські військові продовжували вести бої на півночі та північному сході від Харкова 16 та 17 червня.
16 червня російські джерела оприлюднили геолокаційні знімки, на яких нібито видно, як російські війська відбивають українську контратаку в північно-західній частині Глибокого.
Російські воєнні кореспонденти заявляли, що ЗСУ розпочали механізовані контратаки неподалік Глибокого та наступали з боку Тихого, а також поблизу Агрегатного заводу в районі Вовчанська.
Російські окупанти продовжували наступати в районі Липців, поблизу Вовчанська та Вовчанських Хуторів. За словами російського блогера, війська РФ нібито просунулися на 300 метрів у напрямку Вовчанська.
Український військовий чиновник підтвердив, що російське командування перекидає підрозділи 155-ї окремої морської піхотної бригади до району Липців, ймовірно, з територій на захід і південний захід від Донецька.
17 червня полковник Юрій Повх, речник Харківського угруповання військ ЗСУ, повідомив, що окупанти передислокували частини 155-ї окремої морської піхотної бригади та 18-ї мотострілецької дивізії Ленінградського військового округу до Липцівського напрямку, щоб замінити підрозділи, які втратили боєздатність.
Крім того, нещодавно російське джерело заявило, що під Вовчанськом діяли підрозділи 155-ї окремої морської піхотної бригади.
„Повідомлення про появу цих елементів у районі Вовчанська свідчить про можливу передислокацію з Донецького напрямку на Харківський для посилення російського угруповання в Харківській області“, – йдеться у звіті ISW.

Continue reading...