Навіщо Моді приїхав до Києва і чому Зеленський зустрів його біля меморіалу загиблих дітей

89
0
TEILEN

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Вперше за роки незалежності Україну відвідав премʼєр-міністр Індії. Нарендра Моді прибув до Києва лише за кілька тижнів після зустрічі з путіним у Москві. Перед візитом він заявляв, що планує «поділитися перспективами мирного вирішення конфлікту, що триває в Україні».

Але за висновками багатьох оглядачів, Індія навряд чи має власний план миру і навряд чи головною метою візиту індійського прем’єра стала пропозиція про посередництво у переговорах з путіним. З чим пов’язаний візит Моді, який в Офісі президента вже назвали «історичним», розбираємося докладніше.

У Києві Зеленський зустрів Моді на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, де облаштований тимчасовий меморіальний комплекс у пам’ять дітей, загиблих через російську агресію.«Разом із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді вшанували пам’ять дітей, життя яких забрала російська агресія. Діти кожної країни заслуговують на безпеку. Ми повинні зробити її можливою», – наголосив президент.Зеленський тоді різко відреагував у соцмережі: «Величезним розчаруванням та нищівним ударом по мирних зусиллях стало те, що в такий день лідер найбільшої у світі демократії обіймається із найкривавішим злочинцем у світі у Москві».Під час свого візиту до Києва 23 серпня прем’єр-міністр Індії заявив, що смерть дітей була болісною та жахливою, але утримався від звинувачень на адресу росії. Стримана позиція Моді виглядає цілком закономірною, враховуючи його заяви про необхідність переговорів між Україною та рф, які прозвучали під час брифінгу.«Ми повинні рухатися в напрямку діалогу, не гаючи часу. Запевняю вас, що Індія готова зробити проактивний внесок у мирні зусилля. Я особисто готовий зіграти будь-яку роль як друг, щоб допомогти досягти миру», – процитувало індійського прем’єра Суспільне.

Continue reading...